Otroligt fina kex. Dessa är stansade och stämplade, men går lika bra att bara skära i rutor. Det tar lite tid för degen att bli klar, men det är värt det i slutändan. / Amazingly looking cookies, these are cut with a special shape and stamped, but it’s perfectly fine to just cut them. The dough takes a while to get done, but it’s worth it in the end!
Recept / Recipe
200 g smör / 7 ounces of butter
2.5 dl socker / 1 cup of sugar
1.25 dl vatten / 0.5 cups of water
0.5 tesked salt / 0.5 teaspoons of salt
8 dl mjöl / 3.2 cups of flour
1 tsk bakpulver / 1 teaspoon of baking powder
1. Smält smör, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt dra i 20 min och rör om ofta undertiden. / Melt butter, sugar, water and salt in a pot. Let cool for 20 min and stir often times.
2. Mät up mjöl och bakpulver i en bunke och blanda. / Measure out flour and baking powder in a bowl and mix.
3. Häll i smörblandningen i mjölblandningen och blanda till en degt. Den ska vara lös. / Pur the buttermix into the flourmix and stir until it forms a dough, it’s supposed to be loose.
4. Slå in i plast eller folie och låt stå i kylen i minst 3 timmar. / Wrap the dough in plastic or aluminium foil and refrigerate for at least 3 hours.
5. Sätt ugnen på 175 grader. / Heat the oven to 350 Fahrenheit.
6. Ta ut degen och baka ut den. Den ska vara tunn. Grädda i ca 15 min, eller tills kakorna blivit ljusbruna. Dom kommer att vara ljusare i mitten. / Roll out the dough thinly. Bake in the oven for about 15 min or until the cookies have become light brown, they will be lighter in the middle.
7. Klart! / Done!
Wow this looks amazing!!!!
They taste wonderful too.. 🙂