Perfekta frukostbullar att frysa in och värma på precis innan frukost. / Perfect breakfast bread, to freeze and heat just before serving.
Recept / Recipe
25 g jäst / 25 g of fresh yeast
4 dl ljummet vatten / 1.6 cups of fingerwarm water
2 dl naturell lättyoghurt / 0.8 cups of low fat yoghurt
6 dl fint rågmjöl / 2.4 cups of a fine rye flour
6 dl grovt rågmjöl / 2.4 cups of a rougher rye flour
1 tsk honung / 1 tsp honey
2.5 tsk salt / 2.5 tsp of salt
Solrosfrön / Sunflower seeds
1. Smula jästen i en bunke och lös upp med ljummet vatten. Tillsätt honung och salt./ Crumble the yeast in a bowl and stir it with the fingerwarm water until there are no lumps left. Add honey and salt.
2. Tillsätt mjölet och yoghurten, degen blir ganska lös. / Add the flour ans the yoghurt. The dough will end up loose.
3. Låt jäsa i minst en och högst två timmar. / Let prove for at least one, max two hours.
4. Sätt ugnen på 225 grader. / Heat the oven to 440 degrees F.
5. Ta upp degen och skapa bullar. Strö med solrosfrön och grädda i ca 20 min. / Form buns from the dough, and bake in the oven for about 20 min.
6. Klart! / Done!
Gud så gott!!
Ja! Passar utmärkt med avocado! 🙂