Denna sallad är superlätt att göra och passar perfekt som sommarlunch eller till en bit kött. Halloumi och Rödbetor är en bra kombo och blir ändå matigt. Om man tar bort lite utav blasten på rödbetorna är det väldigt lätt att bara knäppa ut dom när dom är färdig kokade, men kom ihåg att spola under varmt vatten så du inte bränner dig! / This salad is super-easy to make and is perfect as a lunch or as dinner with a piece of meat. Halloumi Cheese and Red Beets are a very good combo and doesn’t leave anyone hungry. If you leave a little of the stems on the beets, you can easily just pop them out of their peels when they’re done boiling. Just remember to wind them with cold water after they’re done boiling so you don’t burn your hands!
Recept (4 portioner) / Recipe (4 portions)
ca 8 små färska rödbetor / about 8 small, fresh red beets
1 halloumiost (150g) / about 5 ounces of halloumi cheese
Färsk baby spenat / Fresh baby spinach
Några skivor gott bröd / A couple of slices of a fresh bread
lite olivolja och balsamico / a little olive oil and balsamico
1. Börja med att koka rödbetorna. Det tar en liten stund. / Start with cooking the beets through boiling them. It takes a little while.
2. Gör sedan bröd krutongerna, skär brödet i bitar och stek i lite olivolja och salt. / Prepare the croutons through cutting the bread into smaller pieces. Sauté them in a little olive oil and some salt.
3. Lägg upp spenaten på ett stort fat. / Wash the spinach and put it on a big plate.
4. Skär halloumin i bitar och stek i en torr stekpanna. / Slice the halloumi and grill it in a dry frying pan.
5. Ta bort skalet från rödbetorna och lägg över spenaten. Lägg på krutongerna och halloumin. Tillsätt lite olivolja och balsamico. / Pop the peels off from the beets and put on top of the spinach. Add the croutons and the halloumi. Drizzle over some olive oil and balsamico.
6. Klart! / Done!