Here comes a suggestion for an impressive, hearty meal that is easy to freeze and gives you enough energy for studying. I know Beef Bourguignon isn’t what most people would think of, but why not try something new and delicious? You’ll be happily surprised. It does require some prep time and a lot of time boiling (although that doesn’t require any time from you), but, in the end it’s all worth it.
/
Här kommer ett förslag på ett imponerande, mättande mål som är lätt att frysa in och ger tillräckligt med energi för en hel dags pluggande. Biff Bourguingnon är kanske inte det som flest personer skulle tänka på när det kommer till pluggmat, men varför inte pröva något nytt, fantastiskt gott? Det krävs lite förberedelser och ganska lång tid att puttra (men grytan sköter sig själv!), och i slutändan är det helt klart värt det!
Recipe (6-8 servings) / Recept (6-8 portioner)
17.5 ounces of beef / 500 g högrev
2 big carrots / 2 stora morötter
5 slices of bacon / 5 skivor bacon
1 onion / 1 lök
2 scallions / 2 schalottenlökar
2 cloves of garlic / 2 vitlöksklyftor
about 15 pearl onions / ca 15 pärllökar
about 8 mushrooms / ca 8 champinjoner
3 cups of beef broth / 7.5 dl köttbuljong
3 cups of red wine / 7.5 dl rött vin
1 tbsp of tomato paste / 1 msk tomatpurée
1.5 tbsp of soy sauce / 1.5 msk soya
1 tsp of sugar / 1 tsk socker
3 tbsp of butter / 3 msk smör
Salt and pepper / Salt och peppar
Potatoes / Potatis
1. Start of by cutting the beef in pieces and browning them in butter and salt. Brown a little at a time./ Börja med att skära köttet i bitar. Salta och bryn i smör. Bryn några bitar i taget.
2. Cut the onion and scallions in pieces, crush the garlic. Brown. / Skär löken i bitar, pressa vitlöken. Bryn.
3. Cut the mushrooms in pieces and brown. / Skär champinjonerna i bitar och bryn.
4. Cut the bacon in pieces and fry until a little brown. Put the bacon on a paper towel until some of the fat has been absorbed. / Skär baconet i bitar och stek tills de fått lite färg. Låt bitarna rinna av på ett hushållspapper.
4. Peel and cut the carrots in pieces. / Skala och skär morötterna i bitar.
5. Put everything in a pot and add stock and wine. / Lägg allt i en stor gryta, tillsätt buljong och vin.
6. Add the pearl onions, soy sauce, tomato paste, sugar and a little salt and pepper. / Lägg i pärllöken, soya, tomat purée, socker samt lite salt och peppar.
7. Bring to boil and stir in the meantime. Let simmer for about 2-3 hours, the beef is supposed to almost fall apart when you put a fork in it. / Koka upp och rör undertiden. Låt puttra i 2-3 timmar, köttet ska nästan falla i sär när du sticker en gaffel i det.
8. Add salt and pepper after taste. Tillsätt salt och peppar efter smak.
9. Serve with potatoes. / Servera med potatis.
10. Klart! / Done!
Looks yummy, would love this for lunch! Thanks for sharing!
Thank you for stopping by! 🙂
I love Beef Bourguignon! This looks mouthwatering! Bookmarking the recipe–thanks for sharing!
Looks delicious!
Thank you!
one of my favorite things to eat and to cook. Yours looks so beautiful. My last one was a bit of a disaster, a tasty disaster though 🙂
Haha, in the end, it all comes down to flavor, doesn’t it?
Yes! but I enjoy also going through blogs just staring at the pretty pictures sometimes makes me wonder if good looking food is bound to taste good!! hahahah
Hahah…. That is true…