Even though it’s first of advent today, I’m not at home and can therefore not provide you with a Christmas recipe. Instead, I’m gonna give you a flashback to summer. In Sweden we do have a special love for Crayfish. I posted here about our weird yet fun way to eat crayfish. Although, there are two different kinds of crayfish. The small ones that are found in lakes, and the ones that swim in the ocean. This summer I visited my friend Emma on the west coast of Sweden, this was the first time I went (since I’ve spent all of my summers on the east coast outside of Stockholm). The west coast is known for having amazing fish and shellfish and I was thrilled to finally try the ocean crayfish. They’re kind of like a mixture between crayfish, crab and lobster, which means that they include a lot of meat on them. They would do wonderfully for New Year’s eve. I hope you try them whenever you get the chance to!
/
Även fast det är första advent idag, så kommer här ett litet inlägg som blickar tillbaka på sommaren. Jag är inte hemma och kan därför inte laga något juligt alls. I somras var jag första gången på västkusten. Jag är uppvuxen i Stockholms skärgård på sommaren, och har därför aldrig provat havskräftor. När jag i juli hälsade på min kompis Emma på Käringön så fick jag för första gången smaka havskräftor, som var alldeles färska och goda! Havskräftor smakar mer som en blandning av kräftor, krabba och hummer. Helt enkelt har dom väldigt mycket kött på sig. Ett perfekt alternativ till nyår! Hoppas du provar om du får chansen!
oooh, I love crayfish! I’d love a plate now 🙂