When living by myself, I don’t make a lot of fish. Not because I don’t like it, but more because I’m not sure what to do with it. In the same magazine as I found the recipe for the kale chips and beet salad, there was a recipe on a Green Curry Cod, and to me that sounded delicious. In the original recipe, they wanted you to make your own green curry paste, but that’s something that I decided to leave for another time. Instead I used pre bought curry paste. You can also either use frozen or fresh fish, it doesn’t really matter, but if you use frozen fish, make sure that it’s not frozen when you put it in. And don’t over cook it, it gets so dry then…
/
Nu när jag bor själv lagar jag inte speciellt mycket fisk. Inte för att jag inte tycker om det, utan mer för att jag aldrig hittar inspiration till vad jag ska göra av den. I samma tidning som jag hittade receptet till grönkålschipsen och polkabetssalladen, fanns också detta recept på Grön Curry Torsk, och jag tyckte det lät underbart gott. I original receptet ville dom att man skulle göra sin egen curry pasta, men jag kände att jag sparade det till nästa gång, och köpte en färdig currypasta. Du kan använda antingen färsk eller frusen fisk, men se till att den är tinad innan du lägger ner den i grytan. Och, viktigast av allt, tillaga den inte för länge, den blir så otroligt torr då….
Recipe (4-6 servings) / Recept (4-6 portioner)
14 ounces of cod / 400 g torskfilé
2 cans of low fat coconut milk / 2 burkar kokosmjölk
1 onion / 1 gul lök
1 small bag of green peas / 1 liten kartong gröna ärtor
Green curry paste / grön curry pasta
Soy Sauce / Soya
Salt and pepper / Salt och peppar
Rice / Ris
1. Start with cooking the rice. / Börja med att laga riset.
2. While the rice is cooking; Slice the onion thinly. / Medan riset kokar; Skiva löken tunt.
3. Continue by browning the onion in butter. / Fortsätt med att bryna löken i smör.
4. Then pour over the coconut milk. / Häll sedan över kokosmjölken.
5. Add about 2 tbsp of curry paste. / Tillsätt ca 2 msk currypasta.
6. Add About 1 tbsp of soy. / Tillsätt ca 1 msk soya.
7. Add some salt and pepper after flavor. / Tillsätt salt och peppar efter smak.
8. Let simmer for about 5-10 min. / Låt puttra i ca 5-10 min.
9. Cut the cod in smaller pieces. / Skär fisken i mindre bitar.
10. Add the cod to the curry, let cook for about 5 min. / Lägg ner torsken i grytan, låt puttra i ca 5 min.
11. Add the green peas. / Lägg i ärtorna.
12. Done! / Klart!